A Budapest Honvéd ügyvezetője, Kun Gábor ultimátumot adott Bódog Tamás vezetőedzőnek: ha a csapat nem győz vasárnap az MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Ligában, akkor – megfogalmazása szerint – változtatásra lesz szükség.

„Nagyon egyszerű a képlet. Hétvégén nyernünk kell, más eredmény esetén változtatásra van szükség. Ő is tisztában van azzal, hogy hétvégén csak a győzelem az elfogadható. Tapasztalt szakember, pontosan érzi és érti, hogy milyen elvárások vannak a Honvéd mindenkori edzőjével szemben” – jelentette ki szerdán a klub honlapján a sportvezető.
Kun Gábor kifejtette, a nyári erősítések jól sikerültek, hiszen visszahoztak több olyan válogatott kerettag játékost, akik tagjai voltak a 2017-ben bajnokságot nyert együttesnek. Úgy vélte, Bódog Tamás személyében egy agilis, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező edzőt szerződtettek, ennek ellenére „nem túl jól” sikerültek az első mérkőzések, majd következett „pár vállalható eredmény”, végül a koronavírus-járvány második hulláma „letarolta a csapatot”.
„Mindezek miatt egyre görcsösebbé, frusztráltabbá vált mindenki, ez érződik a játékunkon, de ezek se lehetnek kifogások a mostani helyezésre. Elégedetlen, dühös, kiábrándult vagyok. Mondjuk ki, szégyenteljes a mostani teljesítmény” – fogalmazott Kun Gábor.
Az előző idényben kupagyőztes Budapest Honvéd 11 bajnoki mérkőzésen mindössze kilenc pontot gyűjtött, így sereghajtó az OTP Bank Ligában. Vasárnap az újonc MTK Budapestet a Szusza Ferenc Stadionban fogadja.