Uniós vezetők Twitter-üzeneteikben szolidaritásukat fejezték ki Ausztria iránt, és az EU egységét hangsúlyozták a hétfő esti bécsi terrortámadás után.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megdöbbenéséről és szomorúságáról írt, és részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. „Az EU erősebb, mint a gyűlölet és a megfélemlítés” – hangsúlyozta.
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ezt üzente: „Az egész unió egységesen elítéli ezt a borzalmas, az emberi értékek ellen intézett gyáva támadást”.
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hangsúlyozta, hogy az unió Ausztria mellett áll, és az egész európai földrész egységesen lép fel az erőszak és a gyűlölet ellen.
Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője „gyáva és rettenetesen kegyetlen tettnek” nevezte a hétfő éjjeli támadást. Kiemelte, hogy az unió Ausztria mellett áll.
Didier Reynders igazságügyért felelős uniós biztos emlékeztetett: hat évvel a brüsszeli zsidó múzeumban elkövetett merénylet, az azt követő években véghez vitt sorozatos terrortámadások, a közelmúltbeli francia tanárgyilkosság és a nizzai Notre-Dame-bazilikában történt mészárlás után Európának újra össze kell fogni a terrorizmus ellen. Kiemelte: az iszlamizmus és a terrorizmus elleni küzdelemhez a biztonság területén állandó együttműködésre van szükség, közösen kell fellépni a digitális terrorizmussal szemben és fel kell számolni az online gyűlöletbeszédet.
Alexander de Croo belga kormányfő is kifejezte részvétét üzenetében, hangsúlyozva, hogy Európa soha nem fogja megadni magát a terrorizmusnak.