A baloldal nem támogatta a gyermekek elleni bűncselekmények szigorítását – írta közleményében szerdán a Fidesz a gyermekpornográfiával kapcsolatos büntetési tételek szigorításának MSZP-s javaslatára reagálva.

    A baloldal a Soros-hálózattal együtt valójában a magyar büntetőpolitika liberalizálását és enyhítését célozta meg, az elmúlt években mindig a bűnözők oldalára álltak, a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények szigorítását sem támogatták – olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.
    A Fidesz álszentnek tartja azt, “amit a baloldal művel”: a baloldal képviselői nem szavazták meg a gyermekek kiemeltebb védelmét és a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények szigorúbb büntetését célzó új büntető törvénykönyvet és annak szigorításait sem.
    A kormánypártok ahogy eddig, ezután is készek minden támogatást megadni a gyermekek még fokozottabb védelméhez – hangsúlyozta közleményében a Fidesz, hozzátéve: a bűnözőknek, különösen a gyermekek elleni bűnelkövetőknek a börtönben a helyük.