A baloldal megbecsülés helyett elüldözte az egészségügyi dolgozókat – kommentálta a DK és az MSZP hétfői nyilatkozatait a Fidesz.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményében a kormánypárt álságosnak nevezte, hogy azok beszélnek egészségügyről, akik megbecsülés helyett elüldözték az egészségügyi dolgozókat. A Gyurcsány- és a szocialista kormányzás alatt folyamatosak voltak a pénzelvonások, fizetős egészségügyet akartak bevezetni, kórházakat zártak be és több ezer dolgozót tettek az utcára – sorolták.
    Hozzátették, a járványhelyzet alatt pedig kamuvideóval próbálták lejáratni az egészségügyi dolgozókat.
    Még a jövő évi költségvetést sem voltak képesek megszavazni, ami biztosítja a járvány elleni további védekezést, és 156 milliárddal többet biztosít egészségügyre, mint idén. A Fidesz-KDNP kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől elvont pénzeket, országszerte megújulnak a kórházak, a szakrendelők, háziorvosi rendelők, valamint béremelési programok indultak, hogy méltó munkakörülményeket biztosítsunk az egészségügyi dolgozók számára – áll a Fideszközleményében.
    A Demokratikus Koalíció (DK) szakpolitikusa a nap folyamán sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a következő években százezrek maradhatnak háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás nélkül, míg az MSZP – közleményben – az egészségügyi ellátórendszer újjáépítését sürgette.