A Fidesz és a KDNP támogatja a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről szóló újabb nemzeti konzultációt, és arra kérnek mindenkit, pártállástól függetlenül vegyen részt rajta – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online sajtótájékoztatóján. 

    Azt a magyarok már megszokhatták, hogy a Fidesz-KDNP számára nagyon fontos az emberek véleménye, ezért a Magyarországot érintő legfontosabb kérdésekben mindig kikérik azt – közölte Hollik István.
    A kommunikációs igazgató felidézte, hogy így történt ez a migrációt, a családok védelmét, vagy a rezsicsökkentést illetően is. 
    A koronavírus megjelenése az egész világban új helyzetet teremtett, így Európában és Magyarországon is – mutatott rá a kormánypárti politikus.
    Úgy fogalmazott: az ma már Magyarországon elmondható, hogy a vírus elleni védekezés első szakaszát sikerrel lezártuk, de a járvány és az általa okozott gazdasági válság elleni küzdelem java még előttünk van.
    Hollik István azt mondta: ez – a kilencedik nemzeti konzultáció – most arról szól, hogy a koronavírus okozta válsághelyzetből hogyan lábaljon ki Magyarország.
    Szavai szerint ez mindenkit, minden magyar embert érint, mindannyiunk közös jövőjéről szól.
    A kereszténydemokrata politikus jelezte: a Fidesz és a KDNP természetesen támogatja a kormányzat által indított nemzeti konzultációt. Arra kérnek minden magyar embert, hogy pártállástól függetlenül, vegyen részt abban, és mondja el a véleményét.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: csak akkor győzhetjük le az előttünk álló nehézségeket, ha összefogunk, és ennek fontos eszköze a nemzeti konzultáció.