Nem lehet eltiltani a balatoni nyaralótulajdonosokat attól, hogy ingatlanjukat felkeressék a koronavírus-járvány idején, de nekik is be kell tartani a korlátozásokat – mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

    Elmondta, mind a kijárási korlátozásra, mind pedig a maszk és kesztyű használatára is figyelniük kell a tulajdonosoknak.  
    Hangsúlyozta, a balatonfenyvesi önkormányzat által húsvét előtt bevezetett korlátozásokat nem oldják fel ezen a hétvégén sem: három nagyobb szabad strandjukat és a kikötő egy részét lezárták.
    Hozzátette, vannak olyan balatoni települések, amelyek a húsvéti hétvége után sem vonták vissza a tiltásokat, és ezt a saját tulajdonaikon meg is tehetik. 
    Úgy fogalmazott, ő maga sem csak vasárnapig rendelte el a korlátozásokat, hanem úgy gondolja, hogy ameddig a járványhelyzet fennáll, két-három napra sem szabad feloldani ezeket. 
      Kérdésre elmondta, az intézkedéseket üdvözölték a helyiek és a nyaralótulajdonosok is; a korlátozásokat egyébként – a polgármester tapasztalata szerint – betartották az emberek.
    Balatonfenyvesen – tette hozzá – jelenleg egyetlen büfé üzemel, de csak ételkiszállítást engedélyeztek a tulajdonosának, így még arra sincs lehetőség, hogy ételt vigyenek el onnan.