Migránsok egy nagyobb csoportja kitört az egyik boszniai befogadótáborból, a helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki – jelentette a közmédia tudósítója az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában.

    A beszámoló alapján a csaknem százfős csoport a Velika Kladusa melletti Miral befogadóközpontból jutott ki, hogy a néhány kilométerre fekvő horvát-bosnyák határátkelőhöz menjen.     A készültség az odáig vezető úton is erős, a rendőrséget a határőrség, valamint a fővárosból érkező különleges egységek is segítik.  
    A tudósító szerint a tiltakozók körülbelül százan lehetnek, főképp pakisztániak és bangladesiek. 
    A táborban a hivatalos adatok szerint 700-an lakhatnak, de ez csak a befogadóképesség felső határa, valójában sokkal többen tartózkodhatnak ott – tette hozzá.
    A tömegből több embert kiemeltek a rendőrök, de a tapasztalatok szerint nem maradnak sokáig elkülönítve, és kitoloncolni sem tudják őket – mondta az M1 tudósítója.     Híradások szerint Szarajevóban is sok bevándorló van, mások pedig országszerte üres házakban húzzák meg magukat, és aki teheti, esténként útnak indul nyugat felé – tette hozzá.