A baloldal a „Nők 40”-et sem szavazta meg – emelte ki szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében a FideszKorózs Lajos (MSZP) sajtótájékoztatójára reagálva.

    A szocialista politikus azt mondta: az MSZP a férfiaknak is lehetővé tenné a negyven év szolgálati jogviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét.
    A Fidesz érdekesnek nevezte, hogy a baloldalt, amikor kormányon volt, „annyira nem érdekelte a nyugdíjasok sorsa”. A baloldal a „Nők 40” programot sem szavazta meg, amelynek köszönhetően már több mint 270 ezer nő, édesanya, nagymama tudott kedvezményesen nyugdíjba menni – emelték ki.
    „Gyurcsány és a szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták a nyugdíjakat elértéktelenedni, az áram árát a nyugdíjasoknak duplájára emelték, miközben Gyurcsány a saját cégének levitte azt” – jegyezték meg.
    A Fidesz kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, nyugdíjprémiumot fizetnek, csökkent a rezsi, a nyugdíjasok külön rezsiutalványt kaptak és tízedik éve biztosítják a „Nők 40” programot – írta a Fidesz.